10 november 2014

Tarepanda

Tarepanda is een van de vele characters van San-X. San-X introduceerde Tarepanda in 1995, zo’n 20 jaar geleden en brengt nu, na lange tijd weer een nieuwe Tarepanda collectie uit.


Wat betekent Tarepanda
Tijd om iets meer over Tarepanda te vertellen. ^_^  De ontwerper van Tarepanda is Hikaru Suemasa. Hikaru werd bij het ontwerpen van Tarepanda geïnspireerd door de momenten waarop hijzelf vermoeid was. Tarepanda betekent “luie” panda of “hangende” panda in het Japans. “Tare” betekent liggen op de buik, maar kan ook omschreven worden als slungelen.

Tarepanda is dus lui. Hoe lui? Nou, hij beweegt zich voort, niet door te lopen, maar door te rollen met een recordsnelheid van 2,75 meter per uur, haha. Hij vindt het heerlijk om mochi te eten (mochi is Japanse rijstcake), suama is zijn favoriet. Suama zie je hierboven, in de afbeelding, op het bord liggen. 

Collecties
In 1995 introduceerde San-X Tarepanda door een stickercollectie uit te brengen. Een paar jaren later, in februari 1998, kwamen er Tarepanda gummen en memoblokken op de markt. Deze waren meteen een succes! San-X vermoedde dat het door de Aziatische financiële crisis (najaar 1997) kwam. Veel mensen werden werkloos en konden zich goed identificeren met een luie, droevig uitziende panda.

De laatste Tarepanda collectie werd in augustus 2008 uitgebracht. En nu, na ruim 6 jaren, komt er eindelijk weer een nieuwe Tarepanda collectie uit! Onderstaande producten komen deze maand uit:


Ik houd van schattige panda’s en hoop uiteraard Tarepanda producten van de nieuwste collectie in te kunnen kopen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen