2 november 2014

San-X Sumikkogurashi

In september 2012 kwam San-X met een groep nieuwe characters genaamd Sumikkogurashi. Sumikkogurashi betekent letterlijk: Leven in de hoek. 


Typisch Japans
Alle Sumikkogurashi characters houden, net als Japanners, van hoeken. Japanners zijn over het algemeen verlegen en in het openbaar zoeken ze daarom veilige hoekzitplaatsen op. In de bus, trein of als ze ergens een drankje doen, ze zoeken altijd een veilig hoekje op. En zo zijn de Sumikkogurashi characters ook. Al deze characters hebben een eigen persoonlijkheid met verschillende redenen waarom ze zich graag in een hoek verschuilen.

Het verhaal van de characters
Er zijn op dit moment 12 verschillende characters:


Van links naar rechts:

Shirokuma is een verlegen witte beer en houdt niet van kou en niet van vreemden. Hij woonde in het noorden, maar is weggelopen van zijn koude woonplaats. Shirokuma voelt zich veilig wanneer hij in een hoek zit en warme thee drinkt.

Pengin? is de groene pinguïn. Hij is erg verlegen en heeft identiteitsproblemen. Daarom heeft hij een vraagteken achter zijn naam staan. Hij weet niet zeker of hij een pinguïn is. Hij is heel onzeker en had in het verleden zelfs een bord op zijn hoofd, zodat hij op een ‘kappa’ (een Japans mythisch wezen) leek. 

Tonkatsu is erg vettig en olieachtig. Hij bestaat namelijk uit 99% vet en 1 % vlees; het vlees is zijn roze neus. Hij is het overblijfsel van een Japanse gefrituurde schnitzel. Hij vindt het fijn om zich achter de sojasaus fles te verschuilen. 

Neko de kat is super verlegen en ze houdt ervan zich te verschuilen in een hoek. Het liefst met haar rug naar de buitenwereld, zodat ze haar nagels kan slijpen door te krabben aan de hoeken.

Tapioca zijn de achtergebleven bubbels van de populaire bubble tea drankjes. Er blijven altijd een paar bubbels over wanneer men klaar is met drinken en daar zijn de Tapioca het resultaat van.

Zassou is de schattige groene zeewier. Hij is achtergelaten als decoratie op het bord. Hij is heel vrolijk en heeft een positieve houding. Zijn droom is om een deel van een mooi, door een bloemist samengesteld, boeket bloemen te zijn.


Van links naar rechts:

Hokori is een kleine grijze stofbal, hij is super licht en vliegt soms door de lucht. Maar je kunt hem ook vinden in hoeken of onder de bank.

Furoshiki is de knapzak van Shirokuma. Shirokuma gebruikte Furoshiki toen hij wegliep van het koude noorden. Shirokuma gebruikt Furoshiki ook wel eens om een goede zitplaats bezet te houden. 

Nisetsumuri is een naakstlak, maar doet zich voor als een slak door een slakkenhuisje te dragen.  

Suzume is een bruine mus. 

Tokage is de blauwe hagedis.

Ebi Furai No Shippo is het staartje van een gebakken garnaal.

San-X blijft de Sumikkogurashi characters uitbreiden. Onlangs zijn bovenstaande laatste 3 characters aan de groep toegevoegd. Helaas weet ik (nog) niet wat het verhaal van deze nieuwste characters is.

Shop Sumikkogurashi
Met trots kan ik zeggen dat we San-X Sumikkogurashi producten verkopen. We hadden al memoblokken, potloden, briefpapier en etuis, maar nu ook een agenda voor 2015 en mini knuffeltjes. Ooooh die knuffeltjes zijn zo ontzettend lief! ^_^

Wie is jouw favo Sumikkogurashi character? 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen