20 oktober 2014

Sanrio Cinnamoroll

In 2001 kwam Sanrio met een nieuw character genaamd Baby Cinnamon. Een jaar later hebben ze hem een andere naam gegeven, namelijk Cinnamoroll. Dit was om eventuele merkregistratie problemen in het Westen tegen te gaan. Tegenwoordig wordt hij dus Cinnamoroll genoemd, maar Cinnamon komt ook nog wel voor. 


Het verhaal van Cinnamoroll
Op een dag, terwijl de eigenaar van Café Cinnamon de hemel aan het bewonderen was, kwam er uit het niets een kleine witte puppy aangelopen. De puppy zag eruit als een kleine pluizige wolk. De eigenaar van Café Cinnamon vermoedde dat de puppy misschien de geur van de kaneelbroodjes had geroken en er op af was gekomen. Zijn staart was mollig en opgerold, net als een kaneelbroodje, dus heeft ze hem Cinnamon genoemd (=kaneel in het Engels). Cinnamon vond de café eigenaar erg aardig en haar kaneelbroodjes lekker, dus besloot hij te blijven. Lieve Baby Cinnamon was meteen populair bij de klanten van het café en werd al snel de officiële mascotte van Café Cinnamon. Tegenwoordig, wanneer hij niet aan het dutten is op het terras van Café Cinnamon, struint Cinnamoroll door de stad op zoek naar leuke en nieuwe avonturen met zijn vrienden Chiffon, Mocha, Espresso, Cappuccion en Little Milk. 

Cinnamoroll op de tweede plaats
Wereldwijd is Cinnamoroll de tweede meest populaire Sanrio character. Op nummer één staat Hello Kitty. Zelf vind ik Cinnamoroll leuker dan Hello Kitty en vind het dan ook erg jammer dat ik weinig Cinnamoroll producten tegenkom om in te kopen. Op dit moment hebben we pennen, potloden en stickers van Sanrio’s Cinnamoroll in het assortiment. 

Cinnamoroll is dus mijn favoriete Sanrio character. Heb jij ook een favoriete Sanrio character? 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen