22 oktober 2014

3 DIY Halloween tips

Op 31 oktober is het Halloween; een feestdag die vooral in Amerika wordt gevierd. Daar verkleden kinderen zich op 31 oktober en gaan ‘s avonds langs de huizen, op zoek naar snoep. Het is een beetje vergelijkbaar met onze 11 november, het Sint Maarten feest, dan gaan kinderen ook langs de deuren en in ruil voor een gezongen lied krijgen zij dan snoep of iets anders lekkers. Met Halloween wordt er ‘gedreigd’ met ‘trick or treat’. Oftewel, geef ons snoep of we halen een streek uit.

Halloween in Nederland
In Nederland doen we steeds meer aan Halloween. Kinderen gaan niet langs de deuren voor snoep, maar je ziet wel dat we de huizen steeds meer gaan versieren met enge pompoenen, vleermuizen en andere griezeligheden. De winkels liggen momenteel vol met Halloween spulletjes.

Tip 1: Halloween snoepdoos
Zelf doe ik niet aan Halloween, maar ik wilde jullie deze leuke Halloween snoepdoos met vleermuizen en spookjes niet onthouden. Het is simpel, maar leuk om te maken. Download het PDF-bestandje van Sunloft, print het uit en volg de instructies. Als je wél Halloween decoratie in huis hebt, dan is het een leuk idee om zo’n snoepdoosje inclusief snoepjes op tafel te hebben.


Tip 2: Halloween briefpapier set
Voor de snailmailers heb ik ook een leuke Halloween tip, namelijk deze printable van een Halloween briefpapier set. Deze printable is ontstaan uit een samenwerking van Sanrio en Sunloft. Download het PDF-bestandje, print het uit en volg de instructies. De envelop is een kwestie van knippen, vouwen en lijmen. Zo verstuur jij de leukste Halloween post!


Tip 3: Versier week 44 in je filofax
Bovenstaande printables zijn natuurlijk ook erg leuk om te gebruiken in je filofax. De leuke Halloween characters kun je bijvoorbeeld uitknippen en daarmee de week van Halloween, week 44, versieren.

Happy Halloween!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen